Onbegrensde nieuwsgierigheid

Al sinds mijn jeugd ben ik een boekenwurm. Dit is met het krijgen van kinderen wel veel verminderd omdat mijn “vrije” tijd enigzins beperkt werd. Maar toch kan ik het niet laten om op regelmatige tijd de bibliotheek eens binnen te springen op zoek naar interessante boeken. Romans geraken wat mij betreft een beetje op de achtergrond, maar alles wat met milieu, natuur en ecologie te maken heeft, boeit me des te meer. -hoe zou dat nu toch komen?- Een boek dat zeker aan te raden is voor iedereen die geboeid is door permacultuur, wenst te besparen of die meer zelf wenst te maken is “Overleven op je eigen km²” van Dick en James Strawbridge. Manden maken, groenten wekken, fietsbanden herstellen, kruidentuin aanleggen, dieren kweken en zelf slachten, water besparen, zonne-energie gebruiken, een windturbine bouwen, oogst opslaan, … het wordt allemaal heel goed uitgelegd en bevat voor iedereen zowel op het platte land als in de stad nuttige informatie.

Overleven op
Milieubewust consumeren (eenvoudige tips die veel geld besparen) van Test aankoop staat vol tips over hoe kleine wijzigingen in uw dagelijkse gewoontes jou en het milieu helpen.

Milieubewust consumeren
En last but not least: Dieren in nesten in je tuin. Een ideaal boek voor een natuurgids en alle dierenliefhebbers, want zeg nu zelf, wie heeft niet graag dat zijn tuin een oase is van diertjes zoals vogels, vlinders, kikkers, egels, libellen, …

Dieren in nesten

Naast boeken heb ik ook nog 2 DVD’s meegebracht van national geographic. 1 graad warmer en 6 graden warmer. Beide dvd’s laten duidelijk zien wat er in de wereld aan het veranderen is en hoe we er samen iets aan kunnen doen om het tij te keren.

Share

Laat een reactie achter