Kattenliefhebbers met kattenkwaaltjes

Wat kan je nu toch doen als je gazon een ontmoetings/ontlastingsplaats wordt voor alle katten uit de buurt? Dat mensen steeds meer op zoek zijn naar ecologische en diervriendelijke middeltjes om hun problemen op te lossen, kan ik alleen maar toejuichen. Perfect probleem voor start-to-eco om een oplossing voor te zoeken. Ik kan de oplossingen niet testen omdat ik niet van plan ben om mijn eigen katten uit mijn tuin te weren. Maar er zijn best wel leuke oplossingen bij:
– het planten van planten waar katten een hekel aan hebben op plaasten waar ze de tuin binnenkomen
bv.
planten die citroengeur verspreiden:

Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek)
Dictamnus (vuurwerkplant)
Aloysia triphylla (citroenverbena)
Ruta graveolens (wijnruit)

Als je echter mei-of vuurdoorn op deze strategische plaatsen plant (voor mensen met een grotere tuin), dan hou je niet alleen de katten weg, maar geef je ook de vogels een nestplaats, voedsel en bescherming tegen katten.

– koffiegruis strooien op de plaatsen waar je katten wil vermijden. Dit blijft aan de pootjes van de kat plakken en blijkt heel onaangenaam voor hen om af te likken.

Veel succes!

Share

Laat een reactie achter