Batterijen

Vorige week werd ik aangespoord door mijn dochter om zoveel mogelijk batterijen te verzamelen voor een verzamelactie op school.Op 2 dagen tijd, kon ze meer dan 500 lege batterijen meenemen naar school. De hulp die ik kreeg van vrienden en collega’s was hartverwarmend.
Heel de inzamelactie zorgde ook voor gespreksonderwerpen zoals wat gebeurt er met deze batterijen? Kunnen ze volledige gerecycleerd worden? En ja hoor, dit was voer voor start-to-eco die op onderzoek uitging. En waar kon ik de informatie vinden? Niet minder dan op de site van Bebat. Duidelijke informatie van het sorteerproces alsook welke stoffen er uit welke batterijen teruggewonnen worden. Of het een volledig gesloten kringloop is, is me niet echt duidelijk, maar ik vermoed dat minstens 90% kan gerecycleerd worden. Onze lege batterijen hebben in elk geval hun weg gevonden en hiermee was mijn dochter blij en dus ook haar moeder. Nieuwsgierigen onder jullie kunnen hier de informatie vinden.

http://Recycleren van batterijen

Share

Laat een reactie achter