Gidsen

Natuurgidsstudie is pas een eerste stap om te kunnen gidsen. Het geeft jou een algemene kennis van de natuur en leert je hoe te gidsen, determineren, een wandeling voor te bereiden. En dan komen de echte wandelingen voor jou prille afgestudeerde natuurgids. Zoals bij alles heb je als ervaren rot in het vak vermoedelijk minder voorbereidingstijd nodig, maar toch zullen ook zij een nieuw gebied waarin ze gidsen toch steeds moeten voorverkennen. En dat heb ik dus de voorbije zondag ook gedaan: een nieuw gebied verkend, samen met een collega natuurgids. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind.De kleding van de natuurgids is steeds aangepast aan het wandelen in de natuur: lange broek, laarzen of wandelschoenen, en bovenkledij met lange mouwen om jezelf te beschermen tegen insekten- en tekenbeten. Na onze wandeling maakte ik kennis met de conservator van het domein, een natuurmens in hart en nieren. Vol passie praatte hij over zijn beheerswerken, het houden van bijen, schapen en nog zoveel meer. Zeer boeiend en leerzaam!
Deze week ben ik dan verder bezig met de voorbereiding van de wandeling: informatie opzoeken en zorgen dat de wandeling goed in mekaar zit: Goed zowel voor groot als klein. En zondagnamiddag is dan “le moment supr├¬me” de wandeling. Altijd spannend. We zijn met 2 gidsen, maar hebben geen idee of er veel ge├»nteresseerden zullen opdagen, want de wandeling is gratis en zonder inschrijvingen. Indien de groep te groot wordt, splitsen we deze. Het weer voorspelt alleszins veel goeds. Dus ik ben benieuwd. Ik vind het alleszins superleuk om mensen iets bij te brengen over de natuur en de ecologie op welke manier dan ook. Maar ik denk dat jullie dat wel al een kelin beetje door hadden

Share

Laat een reactie achter