Purfruit

Terwijl in mijn eigen tuin de eerste frambozen (nog op 1 hand te tellen) beginnen te rijpen, vond ik het tijd om toch eens naar een echte pluktuin te gaan. Een tuin waarin een overvloed aan bessenstruiken en fruitbomen te vinden zijn allemaal biologisch geteeld. Het is zeker seizoensfruit en “lokaal” geteeld (We moeten er wel enkele kilometers voor rijden, maar dat is niets in vergelijking tot al het exotische fruit dat van de andere kant van de wereld tot in onze winkels en supermarkten geraakt)
Dus op een hete zomerdag stapten we allemaal samen de wagen in op weg naar een nieuw avontuur.
In de middle of nowhere vonden we dan een oprijlaan. En neen, ondanks het middaguur en de zengende hitte waren we er niet alleen. Het was een drukte van jewelste en blijkbaar een topdag voor de zaak. Iets te druk volgens de zaakvoerdster, want er was geen tijd voor de gezellige babbeltjes met de mensen.
Toch werden we goed begeleid: waar staan de verschillende struiken, hoe plukken, welke soorten zijn rijp, … En nu nog enkele emmertjes meenemen en goed ingesmeerd tegen de zon, gingen we op pluktocht. Startende met de frambozen die naderhand bekeken minder snel geplukt werden. De hitte zorgde ervoor dat we toch even tijd wensten te maken voor een heerlijke blauwe bessentaart met appelbosbessensap of appelvlierbessensap. Gezellig in de schaduw verpozen genietend van al dat lekkers in een natuurrijke, landelijke omgeving. Wat wens je eigenlijk nog meer? Een vakantiegevoel dicht bij huis.
Daarna hadden we nog 2 emmertjes te vullen, deze keer met bramen en jeneverbessen. Dat ging snel!
Thuisgekomen was het tijd om de oogst te bewonderen en te kijken wat er allemaal voor lekkers van kan gemaakt worden.

IMG_6535

Een frambozensmoothie voor 4 personen:
500 gr natuuryoghurt
500 gr frambozen
2 bananen
mjammie!!!

IMG_6537

Deze ochtend werd het dan een lekker ontbijt met zelfgemaakte fruityoghurt.

IMG_6540

Met het resterende fruit zal ik dan suikervrije confituur maken. De agar-agar die je daarvoor nodig hebt, heb ik alvast een plaatsje gegeven in mijn voorraadkast.
En natuurlijk wordt er af en toe een besje meegepikt door een hongerige voorbijganger 😉

Purfruit, als ik in de buurt moet zijn, kom ik zeker nog eens langs!

Wens je ook eens een bezoek te brengen, dan vind je hier alvast de gegevens:
http://www.purfruit.be/

Share

Laat een reactie achter