Iedereen kan zijn/haar steentje bijdragen

Enkele maanden geleden kreeg ik de gelegenheid om een vegetarisch restaurant te ontdekken waar ik nog niet eerder geweest was. De Appelier in Gent. Zoals in de meeste veggierestaurants waar ik tot nu toe geweest ben, was er ook hier een heel open sociale sfeer. Tafeltjes dicht bij elkaar zodat je gemakkelijk een babbeltje kon slaan met de buren en mensen die alleen kwamen, konden aansluiten aan een grotere tafel gezellig samen met andere mensen.
Een lekkere dagschotel met veel variatie aan groenten en granen, deden onze smaakpapillen een sprongetje maken van blijdschap.
Maar er was meer dat mijn start-to-eco hartje verheugde:
Herbruikbare rietjes alsook de mogelijkheid om bij meeneemmaaltijden je eigen bakjes mee te brengen.
Appelier
Dit maakte mij maar weer eens duidelijk dat zowel consument als handelaar een verandering in koopgedrag teweeg kunnen brengen. Zo ook had de eigenares van het plaatselijke natuurwinkeltjes ” ’t Lang leven” ook het idee om de frequentie van groentenpakketten leveren te verlagen naar 1 dag per week ipv 2 dagen per week. Zo hoefde de vrachtwagen slechts 1 keer per week naar haar te rijden en werden er toch evenveel paketten geleverd. Elke stap telt, hoe klein ook en zet anderen aan het nadenken, wat ze kunnen veranderen in hun deeltje van het systeem.
Share

Laat een reactie achter