Vrienden zijn is fijn

Een onderdeel van permacultuur is de sociale permacultuur of samenwerken als gemeenschap. Iedereen doet waar hij of zij goed in is en helpt elkaar. In mijn buurt bestaat er geen lets groep, maar ik heb goede vrienden en vriendinnen en we helpen elkaar waar we kunnen. En zo kreeg mijn vleermuizenhotel eindelijk een plaatsje op een muur in het westen op de minimale hoogte van 3m. De vleermuizen bezoeken al regelmatig mijn tuin, maar nu kunnen ze er ook nog wonen. Huurprijs: een dagelijkse portie muggen verorberen.
Waarom een vleermuizenhotel? Vleermuizen kunnen verblijven tonder dakpannen en tussen spouwmuren. Door alle isolatiewerken, afkittingen en volledig kiervrijmaken van woningen, blijven er steeds minder verblijfplaatsen over. Een vleermuizenhotel kan hen daarbij helpen.
’t Zijn superleuke dieren waarvan je de volgende weken meer te weten van kan komen door het meevolgen van een wandeling van nacht van de vleermuis. Deze wandelingen gaan door zowel in Nederland als in BelgiĆ«. Om na te gaan of en wanneer deze in jouw buurt plaatsvinden kan je dit opzoeken door in te typen “nacht van de vleermuis 2016”

vleermuizenhotel

Share

Laat een reactie achter