Liefde is …

Je echtgenoot die naar de winkel gaat en er een brochure meebrengt, zodat je zeker niet vergeet dat het dit weekend VLINDERTELLING is.
Waarom vlindertelling? Aan de hand van deze telling probeert men een idee te krijgen hoe het gesteld is met de verschillende soorten vlinders. Vlinders geven over het algemeen een idee hoe het met onze natuur gesteld is. Ze vormen 1 van de eerste indicatoren als er veranderingen zijn in klimaat en omgeving.
En ik doe mee. Dat is trouwens al enkele jaren zo. Zowel op zaterdag als op zondag wandel ik eens door mijn tuin en tel ik per soort vlinder hoeveel ik er tegelijkertijd zie. Dit noteer ik en geef ik daarna in op deze locatie. Het weer zal in elk geval meezitten, maar ik heb al ondervonden dat er dit jaar minder vlinders in mijn tuin zijn en mijn vlinderstruiken zijn bijna uitgebloeid, dus ik vermoed dat ik dit jaar minder vlinders zal kunnen doorgeven. Ik ben benieuwd. Wil je ook eens meedoen? Hier vind je meer informatie https://www.natuurpunt.be/pagina/het-grote-vlinderweekend

Vlinderweekend

Share

Laat een reactie achter