Toeval bestaat niet …

Net had Joeri Cortens het nog gehad over het aanpassen van je tuin voor egels of daar was er weer een egel. Deze keer een kleintje. Overdag een egel kunnen zien is best uniek. Vandaag waren we dan een dode boom aan het opruimen in de tuin en de er rondstaande grassen. De stam heb ik uit het zicht gelegd, maar deze mag langzaam verteren in de grond (goed voor weer heel wat bodemleven). Vermits onze werken grensden aan het perceel van de buren, sprak de buurman mij aan. En toevallig of niet ging het over egels. Blijkbaar zouden er minstens 3 kleine egeltjes zitten. Ze zouden langs de draad aan zijn kant proberen zoeken om naar onze tuin te komen. De enige manier om dit te doen is tot op dat moment om helemaal naar de straatzijde te gaan met als kans om overreden te worden natuurlijk. De buurman stelde voor om de draad een beetje omhoog te doen zodat ze eronderdoor zouden kunnen. En zo gezegd, zo gedaan 🙂Hij vroeg zich ook af waarom die egels zo graag tot bij ons komen. Zou dit komen door al die slakken en dat hout in de tuin? Inderdaad. Dit komt

door een tuin die “er nogal slordig bijligt”. Verhakseld hout, afgevallen bladeren, een heleboel hout klaar om te verhakselen en ja hoor, ook slakken die niet verdelgd worden. Zo zie je maar. Zonder belerend te moeten overkomen leren mensen door te observeren en te kijken hoe iemand het anders doet. Want zeg nu zelf. Wie heeft nu niet graag deze schattige bewoners in de tuin?

Share

Laat een reactie achter