Herstel kippenren: stap 1

Misschien ken je dat, maar na een jaar kippen is er geen plukje gras meer. Momenteel mogen de kippen dan vrij in de tuin lopen, zodat hun kippenren hersteld kan worden. Beter zou natuurlijk geweest zijn om deze plaats al kipvriendelijk te maken alvorens de kippen aan te schaffen, maar iedereen moet leren met vallen en opstaan. In elk geval hebben onze kippen enkel nog aarde om in te krabben en elk grassprietje of kiemend plantje wordt met de grond gelijk gemaakt. Als start hebben we nu een aantal plantjes verplant uit andere delen van onze tuin. Plantjes die vele mensen niet in hun tuin willen, maar de kippen des te liever. Deze planten zouden bestand zijn tegen kippengeweld en nog een heilzame werking kunnen hebben op hun gezondheid. En gezonde kipjes zorgen voor gezonde,lekkere eitjes …
Wat hebben we nu al geplant: paardenbloemen, brandnetel, kamille en gewoon duizendblad. Wat er nog zou moeten geplant worden, is o.a. klaver, maar dat vind ik jammer genoeg niet meer in mijn tuin. Dus als iemand mij een plantje kan bezorgen, zou ik dat super vinden. Ik hou jullie op de hoogte of het werkt. De plantjes zijn gisteren geplant en nu nog in leven ( de kippen mogen tijdelijk niet in deze zone komen). Verder zijn er nog enkele kipvriendelijke struiken besteld. Ik hou jullie op de hoogte.

herstel-kippenhok-stap1

Share

Laat een reactie achter