Nieuwsgierigheid en motivatie

Soms vraag ik mij af of wat ik doe wel allemaal zin heeft, of we er nog iets kunnen aan veranderen, of ik hier de “enige naïeveling” ben. En dan zijn die verhalen nodig van mensen die de stap gewaagd hebben en al langer aan transitie bezig zijn, soms uit idealisme en anderen ook uit noodzaak. Het doet deugd om andere ideeën te leren kennen of andere opvattingen te lezen.
En neen, ik ben niet alleen. Velen staan al veel verder dan ik, maar de meesten lopen nog achter. En toch merk ik dat de wereld rondom mij aan het veranderen is of misschien trek ik de mensen met een gouden hart aan? In elk geval ben ik trots dat ik hen mag kennen: mensen die zich vrijwillig inzetten voor anderen: natuur, verwaarloosde dieren, voedselbanken, arme mensen, vluchtelingen, stervenden, eenzame mensen, … Neen, ik ben zeker niet alleen en er is nog veel liefde in de wereld. Samen maken we de wereld een klein beetje mooier!

boeken

Share

Laat een reactie achter