Mijn broodje is gebakken

Vroeger maakte ik soms mijn eigen brood, dat was leuk en superlekker. Dus waarom zou ik nu niet opnieuw mijn eigen brood maken? Ik ging op zoek en ik vond zowaar biovolkorenmeel, zodat ik mijn eigen biobrood kon maken. Er is maar liefst 500gr nodig voor het maken van 1brood. Als ik dan een zak van 2,5 kg koop, kan ik maar liefst 5 broden maken en worden er 4 zakken minder verspild. Ik heb ook nog een zak biobroodverbeteraar (hiervoor heb ik maar 15gr nodig) en droge gist erbij gekocht. Weer een stapje in de goede richting voor minder afval.
De tijd die ik nodig had viel best mee. 20 minuutjes deeg verwerken alvorens ik aan mijn warme maaltijd begon. Tijdens het koken, kon het deeg rijzen. Daarna nog 2 minuten samenduwen en in een vorm steken. En tijdens het eten was de 2de rijsbeurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het eten kon het broodje in de oven en tegen de broodmaaltijd konden we genieten van mijn eigen gebakken biobroodje. Lekker en leuk om te maken. Het brood zelf wordt bewaard in een broodtrommel zo blijft het langer vers en enkel de sneden die onmiddellijk opgegeten worden, worden afgesneden.

 

Share

Laat een reactie achter