Doe iets aan de CO2 en je portemonee doet mee

Mijn frisdrank verbruik heb ik de voorbije 2 jaar kunnen minimaliseren tot een maximum van 1 blikje per dag (tenzij in uitzonderlijke gevallen). Ik was alweer vergeten hoe groot de impact is van zo 1 blikje: Niet alleen voor mijn gezondheid ( -> dat weet iedereen dat die suikers of suikervervangers eigenlijk helemaal niet gezond zijn) , maar dat 1 blikje minder drinken zo’n grote impact heeft op allerlei, daar sta ik te weinig bij stil.
Voor de productie van 1 blikje van 0,33l wordt maar liefst 200l water gebruikt voor de productie van de benodigde suiker in het blikje.
Daarnaast wordt er ook een gedeelte metaal verbruikt, dat je helemaal niet nodig hebt als je kraantjeswater drinkt.
Het lege blikje wordt op zijn beurt gerecycleerd (-> tenzij je het in de graskant gooit waar het de bodem en het water vervuilt en ervoor zorgt dat dieren waaronder koeien op de weide sterven aan metaalvergiftiging) wat dan weer energie kost.
Wil je nog maar weten wat het je bespaart door dagelijks kraantjeswater te drinken ipv flessenwater, dan kan je op onderstaand link de proef op de som doen.
Als je 8 glazen kraantjeswater drinkt per dag ipv flessenwater merkproduct/frisdrank dan bespaar je € 313/jaar aan aankoop en 99 kg CO2 per jaar.
Wat ook je motivatie kan zijn om minder frisdrank te drinken, het heeft duidelijk toch wel wat effect. En mijn motivatie is het milieu. Die 99 kg CO2 is een doel dat te halen is zonder veel inspanning.
En 1 blikje minder elke dag zorgt ook voor een vermindering van waterverbruik van 71 200 liter. Waauw!

http://www.drinkraantjeswater.be/info/calculator

 

Share

Laat een reactie achter