2 vliegen in 1 klap

Dankzij mijn abonnement in een lokale CSA boerderij kan ik nu niet alleen de lekkerste biologische groenten plukken, maar ook krijg ik advies en leer ik nieuws bij over groenten en hun toepassingen.
Een lekker probeersel was alvast een salade met verschillende soorten sla alsook radijsjes, radijsloof en enkel bloempjes van de rucola. Een zelfgemaakte vinaigrette erbij en ik heb een lekkere, kleurrijke salade met een minimum aan voedselverspilling (het worteltje van de radijs) en een zeer lage ecologische voetafdruk: de CSA boerderij is op 2,5 km afstand gelegen van mijn woonplaats en dus gemakkelijk te bereiken met de fiets en als ik door omstandigheden toch eens de auto neem, valt mijn afdruk ook best mee. Het is nog niet echt permacultuur, maar ik ben weer een stapje verder in mijn ecologische transitie.
Share

Laat een reactie achter