Geluk bij een ongeluk

Dan heb je gedaan met werken en fiets je rustig naar huis, het liefst langs boerewegjes, want daar is minder verkeer en dus veiliger.
Maar ik weet niet of je het al opgemerkt hebt, maar er zijn veel boeren op de weg die rondrijden met grote tractoren. Van de tegenovergestelde rijrichting komt er dus een tractor aangereden met een grote aanhangwagen. Je kent dat wel zo van die types die breder zijn dan een rijvak. De tractor rijdt aan een behoorlijke snelheid en als zijn aanhangwagen uit de bocht komt, zie ik een stofwolk aan een wiel langs mijn zijde. Het wiel geraakt plots los en komt mijn richting uit. Ik kan gelukkig koelbloedig blijven en ga met mijn fiets van de weg af op de ernaastliggende graskant. Daargekomen zie ik het wiel naast mij voorbijrollen. De aanhangwagen komt op z’n as terecht en er breken 2 metalen stukken af. De tractor komt tot stilstand terwijl het wiel nog verder rolt op weg naar een bocht. Ik kijk of er net niet iemand in de bocht komt gereden, want anders kan er toch nog een ongeluk zijn met deze auto en het wiel en ben ik misschien alsnog in gevaar. Maar gelukkig is het gevaar geweken. Een trekker die achter de tractor reed wil deze voorbijrijden. De vrouw die de trekker bestuurt blijft naast mij staan en opent haar raam. Ze zegt: “Amai, gij hebt veel geluk gehad!” Ik blijf nog even staan en zet dan mijn fietstocht verder. Ik bedenk mij dat ik inderdaad veel geluk gehad heb en dat het dus nog niet mijn tijd is. Ik zal dus nog langer jullie kunnen vertellen over mijn transitie. Maar morgen ga ik toch werken met de fiets. Zo is ecologisch leven toch een beetje avontuur … 🙂
Share

Laat een reactie achter