Ook wortelloof is eetbaar …

Nu ik mijn groenten zelf pluk, leer ik bij en ga ik creatiever om met mijn eten. De jonge worteltjes die nu te telen vallen, zijn worteltjes die uitgedund zijn. Dit houdt in dat ze heel dun zijn en de portie nog te klein is om mijn volledige gezin te voorzien van wortels. Om zo min mogelijk verloren te gaan, gebruik ik in dit geval geen dunschiller om de wortelen te kuisen, maar ga ik over tot het krabben van de wortels waarbij je gewoon met een mes dwars op de wortelen gaat staan en naar beneden beweegt over de wortel.
Het loof wordt gesorteerd. De slechte stukken worden verwijderd en de bovenste 2/3de van het loof wordt behouden. Ideaal om een soepje mee te maken. Ik volg het recept maar gedeeltelijk, want ik beslis om mijn portie wortelen volledig toe te voegen en mee te mixen. En ik proef dat het lekker is. Morgenavond heb ik geen werk meer aan het eten en ik heb meer gebruikt van mijn groenten en minder weggegooid.
http://www.dishcover.be/soep-van-wortelloof/
Goedkoop en lekker. Smakelijk!
Share

Laat een reactie achter