Start van een lang weekend

Zalig om met zo’n prachtige dagen op tijd op te staan, lekker bordje havermoutpap met zelfgeplukte bioaardbeitjes eten terwijl ondertussen de rode bietenloofsoep al staat te pruttelen. Jaja, je kan van het bietenloof soep maken. Ook dit leer ik in de pluktuin. Ik heb mijn eigen gevoel gevolgd voor het maken van deze soep. startende van een roux heb ik er water met enkele schepjes biobouillon toegevoegd. De blaadjes in stukjes gesneden toegevoegd en laten koken. Een beetje peper, zout en kurkuma erbij alsook nog verse kruiden, mixer erin en klaar is mijn soepje tegen deze middag. Waarschijnlijk doe ik er straks nog een beetje citroen bij van mijn eigengekochte citroenplant. Ik haal de citroenen rechtstreeks van de plant als ik ze nodig heb, want ik heb ondervonden dat ze in het andere geval snel beginnen te schimmelen.
Wat staat er dit weekend op de planning? Gewoon wat het leven brengt. Graag zou ik eindelijk mijn takkenhaag maken. De palen heb ik al een tijdje liggen en de takken liggen hier ook nog na het snoeien van onze leilinden. Na een evaluatieavond van onze Natuurpuntkern, deed iemand mij het voorstel om haar grondboor te mogen gebruiken voor het maken van de putten voor de palen.
– ook dit is een vorm van permacultuur: samenwerken/-delen- Dit zie ik beter haalbaar als vrouw zijnde. Nu is het dus eigenlijk gewoon een afspraak maken om de grondboor te gaan halen. Prettig weekend.
Share

Laat een reactie achter