Slakken en andere belagers

Veel mensen hebben problemen met slakken. Ze strooien giftige korrels zodat de slakken uitdrogen en weg ermee. Maar hierdoor worden deze niet alleen verwijderd, maar ongewild ook diegenen die de slakken eten, doordat ze vergiftigde slakken eten. Het kan zijn dat je niet onmiddellijk dat effect ziet maar het opstapelen van gif gebeurt bij hen trager. Ikzelf hou de slakken in mijn tuin, zo komen de egels, lijsters, … erop af en wordt mijn tuin een ecologisch paradijs.
Maar ik kan wel begrijpen dat dat niet voor iedereen haalbaar is. Er zijn ook ecologische oplossingen waardoor je de slakken op een natuurlijke manier uitschakelt, zonder hun natuurlijke vijanden in gevaar te brengen (ergens doe je dat wel, want deze vinden dan geen/minder voedsel in jouw tuin). Via onderstaande website kan je deze producten aankopen en niet alleen tegen slakken, maar ook als oplossing tegen andere “problemen” waaronder buxusmot.
Overschakelen naar een ecologischer leven? Dit kan een eerste stap zijn.
https://www.biogroei.be/
Share

Laat een reactie achter