Daguitstap met de trein

Het is me gelukt! Het voorbije weekend hebben we een uitstap gedaan met de trein. De verplaatsing tot het station was wel nog met de auto, maar mijn motto blijft. Stapje per stapje gaan we de transformatie aan. De files richting kust hebben natuurlijk ook hun bijdrage geleverd. Maar ook nu bleek weer dat de trein een aantal voordelen heeft. Iedereen kan met iedereen praten, geen stress in het verkeer, beweging naar de locatie toe, geen zoektocht naar een parkeerplaats en meer menselijk contact. Verder was er ook een leuke verrassing. In het weekend kan je zelfs aan 50% korting heen en terug reizen en tijdens vakanties start het weekendtarief op donderdagavond en stopt het op maandag.
En ook deze keer deed ik een aantal ontdekkingen: een parkeer-garage voor maar liefst 750 fietsen. en veel meer mogelijkheden om de fiets mee te nemen met de trein.
Er zijn duidelijk al een aantal investeringen gebeurd om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. En shame on me dit had ik nog niet gezien. Maar misschien ben ik de enige niet die dit nog niet wist en breng ik hiermee anderen op ideeën.
 
Share

Laat een reactie achter