Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

Als je bewuster gaat leven, zoek je naar alternatieven om je leven anders aan te pakken. Zo merkten we dat het drinken van koffie behoorlijk wat afval met zich meebrengt als je een systeem gebruikt met koffiepads. Als het koffiezetapparaat stuk is, dan is het dus tijd om eens te bezinnen door wat je het gaat vervangen. Voor wat mezelf betreft is de keuze snel gemaakt. Ik lust geen koffie en minderen van frisdrank naar meer water drinken en dan ook kraantjeswater zorgt voor heel wat minder afval.
Dit even terzijde.
Het koffieapparaat: We opteerden ervoor te werken met zelf te malen bonen. Om de kerk in het midden te houden een elektrisch systeem, maar wat levert dat een massa aan voordelen op!
We vonden een winkel waar we losse koffiebonen kunnen kopen en kochten een bijhorend recip├źnt. De eigenares beloofde ons dat we bij de volgende aankoop onze “bus” mochten meebrengen om ze daar te laten aanvullen. Weer een kleine verandering waar ik blij mee ben.
Share

Laat een reactie achter