Schatten van mensen

Dat het kappen van bomen voor biomassa veel invloed heeft op het ecosysteem errond is je misschien nog niet zo duidelijk. Wist je dat sommige vlinders overwinteren als eitjes (ongeveer de grootte van een speldenkopje) op takken van bomen? De meeste mensen vinden vlinders best leuk (ikzelf ook), maar wat velen onder jullie niet weten is dat er mensen zijn die op zoek gaan naar deze eitjes om alsnog de vlinders te kunnen redden. Ik voel me zeer vereerd dat ik enkelen van hen ken. Met veel geduld en een arendsoog gaan ze frequent op zoek en zorgen ze ervoor dat de eitjes kunnen uitkomen bij een boom die wel nog mag blijven leven. Zo krijgen de rupsen nog voldoende voedsel om vlinder te kunnen worden. Soms gaat het zelfs over zeldzame soorten. Indien deze mensen er niet zouden zijn, hebben deze soorten nog meer kans om te verdwijnen. Een boom planten nadat een andere ervoor gekapt werd, herstelt dus niet gewoon wat verloren was …

Share

Laat een reactie achter