Zelfgemaakte bouillon

Soms zijn er omstandigheden waardoor je tot bepaalde inzichten komt. Zo ging ik vorig weekend voor de eerste keer mijn eigen kippenbouillon maken. Na een beetje informatie vragen aan een kennis, wist ik hoe ik van start moest gaan:
1 ui met 4 stukken kruidnagel erin
enkele wortelen,
een prei
en last but not least een kip.

De kip een uurtje à een uur en een half laten koken. De kip uit de pan verwijderen en de rest van het vocht nog een paar uur laten trekken.
Naderhand de groenten uitzeven. (deze worden gebruikt voor de kippen) Ziezo de bouillon is klaar.
Maar niet alleen bouillon hou ik hiervan over, maar het vlees van de kip wordt gebruikt om vol-au-vent van te maken, een deel wordt gebakken voor degenen die geen vol-au-vent lusten en de restjes, bot en vel wordt verorbert door onze katten.
Het resultaat mag er zijn:
– 2l kippenboullon
– gebakken kip
– vol-au-vent
– eten voor katten en kippen
Afval? Een papieren zak waar de kip in gezeten heeft.
Groenten kwamen van de CSA-boerderij

Ecologische impact:
kip van locale poulier (gekocht bij passeren voor andere verplaatsing)
Groenten uit CSA boerderij uit de buurt

Share

Laat een reactie achter