Voorbereiding paddenoverzet

Deze morgen ben ik samen met enkele mensen gaan kijken hoe de schermen voor de paddenoverzet moeten geplaatst worden. Het doel is om zoveel mogelijk diertjes te vrijwaren van de dood. Een aangenaam zonnetje en gure wind waren van de partij.
Ik vond het fantastisch om te horen hoe er ook een oplossing gevonden werd om de diertjes te redden uit de rioolputjes. Hierin zullen een soort van trapjes gelegd worden zodat de dieren er nog altijd kunnen uitkruipen eens ze door de roosters gevallen zijn.
Het prachtige is dat ook de locale scholen willen meewerken.
In het gemeenteproject waarbij ze 2 beken met elkaar verbinden gaan ze nu ook knotwilgen planten. Ik vind het echt geweldig dat hier ook gedacht wordt aan de natuur en hopelijk krijgen we hierdoor een schitterend biotoop voor bv steenuiltjes.
Weer een voorbeeld van wat een internetcursus “permacultuur in 12 weken” niet allemaal kan veroorzaken. Weer een stap vooruit in het ecologische denkgoed. Samen met verschillende mensen groot en klein gaan we het verschil maken. Iedereen doet wat hij of zij kan en zo groeien we naar een betere omgeving voor ons allen. Ik ben in elk geval enthousiast en ik hoop dat ik mijn enthousiasme verder kan doorgeven
Share

Laat een reactie achter