Veilig met de fiets (Hovding)

Fietshelmen, voor onze veiligheid zouden we het allemaal moeten dragen., want zonder twijfel is in België de kans op een ongeluk met de fiets toch wel heel groot. In fietslanden waarbij fietspaden gescheiden zijn van de rijwegen is de kans al veel kleiner.
Onlangs kwamen er enkele Zweden op bezoek. Voor 1 van hen was het de eerste keer in België en zoals steeds merk je de verschillen in cultuur en leefgewoonten als je op een andere plaats komt. Wat je dagdagelijks om je heen ziet, vind je doodnormaal. Zo vonden zij dat het enorm gevaarlijk leek. In een stad rondrijden met her en der fietsers die langs alle kanten uit de straten komen. Dit kennen zij niet. Bij hen blijken de fietswegen gescheiden te zijn van de wegen waar auto’s rijden, draagt 95% van hen bij het fietsen een helm ondanks het feit dat deze niet verplicht is en zijn er ook mogelijkheden om veilig te kunnen fietsen ook voor mensen die geen helm kunnen verdragen of willen dragen (zoals ook moeilijk bij onze schoolgaande jeugd). Ze hebben daar echter wel een prachtige uitvinding voor die zelfs meer beschermt dan enkel het hoofd. Ook nek en delen van het gezicht worden beschermd. Het is niet zo goedkoop, maar ik denk best draagbaarder voor de jeugd en het gaat enkel af bij een ongeluk. Eens gebruikt is het net als een helm. Wegwerp 🙁 Maar het kan misschien wel meer mensen overtuigen om veilig de weg op te gaan.
https://www.youtube.com/watch?v=d7Oud3iGXWY
Share

Laat een reactie achter