Memorabele ontmoeting

Een cursus herborist volgen, houdt ook in dat je een herbarium moet aanleggen. En daarvoor heb je “onkruid” nodig. Vanavond ging ik op zoek naar enkele plantjes om mijn verzameling te vervolledigen. Als ik plantjes zoek, neem ik enkel degene die in grote maten aanwezig zijn, om de natuur niet te veel te verstoren. Dat het geen gewone bezigheid is en het verzamelen van de planten enige aandacht opwekt was duidelijk. Op een gegeven moment stopte een dame met de fiets om te vragen wat ik aan het doen was. We begonnen een babbeltje over planten, natuur, … Enorm ge├»nteresseerd was ze in de activiteiten van onze natuurpuntkern en start-to-eco We zouden kunnen blijven praten hebben, maar het werd al een beetje donker en ze wou mij nog de gelegenheid geven om mijn zoektocht verder te zetten. Een positief gesprek, een goed gevoel en mooie plantjes hou ik eraan over. En nu, …, ben ik nog aan het nagenieten van de prachtige avond.
Share

Laat een reactie achter