Schreinend

Hoe erg kan het niet zijn? Was ik onlangs in gesprek met een Nederlandse boer, toen het ging over de situatie van de landbouw in Nederland en België. Wat bleek? Sommige Nederlandse fruittelers moeten een massa aan fruit weggooien omdat ze deze niet kunnen verkopen. De grootwarenhuizen verkopen voedsel dat komt van de andere kant van de wereld en dit zou natuurlijk niet kunnen als mensen geen groenten en fruit zouden kopen dat afkomstig is van exotische landen.
Zelf probeer ik zoveel mogelijk kiezen voor korte keten door het feit dat ik mijn groenten zelf ga plukken op een CSA boerderi. Als het dan toch moet, gaat mijn voorkeur naar seizoensgroenten of fruit. Af en toe heb ik best zin in een buitenlandse vrucht en dan kijk ik naar de landen van waar het fruit of afkomstig zijn. In dat geval gaat mijn voorkeur naar landen zo dicht mogelijk bij het land waar ik woon.
Ook jouw koopgedrag maakt een verschil …

Share

Laat een reactie achter