Me-time

Als je mij tussen boeken allerhande zet waar dan ook, dan voel ik mij als een kind in een speelgoedwinkel. Ik verdwaal in de verhalen en boeken en de tijd vliegt voorbij zonder dat ik het besef. Zo ook zaterdag, toen ik met mijn fiets naar de plaatselijke bibliotheek reed. De stilte, de boeken, de ene al interessanter dan de andere, de mensen die je ontmoet. Ik bedacht me dat als ik ooit alleen zou komen te staan zonder familie, indien mogelijk ik zoveel mogelijk tijd zou doorbrengen in de bibliotheek en in de natuur. Sommige mensen komen er ook om hun krant te lezen. Je kan rustig lezen, maar hebt volgens mij niet het gevoel alleen te zijn. Hopelijk zijn er bibliotheken als ik oud ben. Deze keer heb ik ook twee boeken meegebracht die mij weer een ander, ruimer beeld geven van de complexiteit van de opwarming van de aarde..

Share

Laat een reactie achter