Een dagje alleen thuis

Als het allemaal veel te druk is rondom mij, dan kan ik er des te meer van genieten om alleen te zijn. Waarschijnlijk is dit niet voor iedereen zo en zal dat niet op alle momenten in mijn leven hetzelfde aanvoelen, maar deze week was het alleszins het geval. Een dagje om te doen waar ik op dat moment zin in had, zonder dat ik ook maar met iemand rekening hoefde te houden. Voor mij was het genieten met volle teugen. Een wandeling in de natuur, een bezoekje aan de lokale markt en aan mijn favoriete natuurwinkel, het planten van 62 bio bloembollen naar voorbeeld van een goede vriend en als voedsel voor vroege insecten, op zoek gaan naar een natuurlijk middeltje om een zieke collega te helpen en lekker eten klaarmaken voor mijn kroost die ’s avonds thuiskomt.
Toen ik op de markt liep, zag ik een kraam met zakdoeken. Vermits ik dit meestal niet vaak tegenkom in de winkel (waarschijnlijk omdat ik in de verkeerde winkels winkel en ook een hekel heb aan winkelen) wou ik toch een voorraad opdoen. 12 dameszakdoeken en 12 herenzakdoeken voor samen € 20. Veel zeg je? In de winkel koop je zelfs 420 zakdoekjes voor € 2,50. Met mijn vorige aankoop van zakdoeken heb ik zeker 20 jaar gedaan en vermits er nu nog heel wat minder overblijven, moet ik er bij kopen. Als je zoals ik met mijn allergie, dagelijks je neus een aantal keer moet snuiten zou je met de aankoop van papieren zakdoekjes minder dan een jaar doen. Dus op 20 jaar zou het mij € 50 kosten. En rekening houdende met het feit dat ik ook nog herenzakdoeken gekocht heb, zou het bedrag aan papieren zakdoekjes minstens € 100 kosten. En dit allemaal gerekend zonder het afval dat dit met zich meebrengt, laat staan met de bomen die ervoor moeten sneuvelen. Iedereen bepaalt zijn of haar eigen keuzes en dit is de keuze waar ik voor ga.

Ik heb in elk geval genoten van mijn dagje en kan er nog langer van nagenieten bij het gebruik van de zakdoeken en het bestuderen van de insecten die mijn bloemen zullen bezoeken.

Share

Laat een reactie achter