Kleine stapjes, kleine veranderingen

Je leven veranderen is niet evident. Je maakt deel uit van een omgeving: gezin, werk, vrienden, … Meermaals heb ik ondervonden dat het enige dat je echt kan veranderen je eigen gedrag is. Vandaar dat ik beslist heb voor mezelf om te stoppen met snoepen en het drinken van frisdrank. Het laatste zou niet meer zo’n grote stap meer zijn vermits ik al enkele jaren gestopt ben met het drinken van cola – iets waarvan ik meerdere glazen/blikjes per dag dronk. Nu drink ik enkel nog frisdrank als ik weg ga. En ook dat kan ik minderen. Verminderen om te snoepen is een moeilijkere opgave voor mij, alhoewel het al twee dagen gelukt is. Maar ooit heb ik geleerd dat voordat iets een gewoonte wordt je het minstens zes weken moet volhouden. We zullen zien dus. Als ik nu zin krijg om iets te snoepen, neem ik een stuk fruit.
Is het milieu hierbij gebaat? Zeker wel, reken maar. 1 verpakking per dag en dat 365 dagen. (en meestal blijft het niet bij 1 verpakking). Als je dan ook nog eens weet dat dit afval verbrand wordt, er energie nodig is voor de productie van de snoep en de verpakking, en dat de cacaobonen behoorlijk ver weg geproduceerd wordt … Dan weet je ook dat ik bespaar aan transport. Een klein stapje, dat een beetje moeite kost, maar ook persoonlijk ga ik er iets voor terugkrijgen: minder suikers in mijn lichaam en minder calorie├źn. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
Het liefst van al had ik niets gezegd aan mijn omgeving omdat dan de druk te hoog wordt, maar ja, misschien inspireer ik iemand hierdoor en elke dag langer wachten om het jullie te vertellen, is weer een dag verloren.
Share

Laat een reactie achter