Katoen: te waardevol om niet tot op het einde nuttig te gebruiken

Voor wie het nog niet zou weten, bij de productie van katoen wordt een immense hoeveelheid water gebruikt in die mate zelfs dat een van de grootste meren van Europa bijna droog komt te liggen. Het is dus enorm belangrijk om na te denken hoe we katoen zo optimaal en lang mogelijk kunnen gebruiken.

Na 22 jaar gebruik, beginnen mijn handdoeken en washandjes toch wel sporen van slijtage te vertonen. Aan de zijkanten beginnen ze uit te rafelen en sommige beginnen toch wel dun te worden. Tijd dus om het gamma systematisch te vernieuwen, wat niet wegneemt dat de oude handdoeken niet meer nuttig gebruikt kunnen worden. En dit zelfs zonder dat er enig stikwerk aan te pas dient te komen.. Na enig knipwerk heb ik een hele boel doekjes om allerhande mee te doen, kuisdoekjes of vodjes voor vuil werk, … En wie weet kan ik grotere varianten ook niet gebruiken als dweil?
Geknipt zijn ze alleszins en nu sta ik te popelen om te beginnen kuisenĀ 

Share

Laat een reactie achter