Voedsel, transport, vermijden afval

Vandaag goed bezig, al zeg ik het zelf πŸ˜‰

Belegdoosjes meegenomen naar de slager, met mijn eigen herbruikbare tas. Oud brood verwerkt in gehaktballetjes (frikadellen).

Meer en meer ben ik bewust van hoe ik leef en wat ik kan doen om ecologischer te leven. Ik moet toegeven, het zijn geen routines, het is een continu aandachtspunt.

Het zijn kleine punten die iedereen kan doen en die eigenlijk weinig inspanning kosten. Integendeel het stimuleert anderen om ook stappen te zetten. Het zet aan tot communicatie en discussies. Zalig gewoon πŸ™‚

Stilaan ontdek ik meer voordelen aan dit “anders” leven. Het beleg gaat onmiddelijk in de koelkast, waar het niet kan lekken, we hoeven niet elke keer een verpakking open te maken om te kunnen kijken wat er Β in zet en in mijn afvalemmer gaat hiervan ook geen verpakking. Mijn conditie gaat vooruit en ik bespaar op voedsel, benzine, verpakking, fitness abonnement …

 

 

Share

Laat een reactie achter