Wat een prachtige dag!

Vandaag was het de verjaardag van mijn oudste dochter. Er mocht voor deze gelegenheid een vriendinnetje blijven slapen. Hoe kon ik deze dag speciaal maken en toch ook een “beetje” tijd maken voor ecologisch leven?

Vakantiegevoelontbijt:

gekookte (= gestoomde eitjes),

vers fruitsap (niet van bio-appelsienen ๐Ÿ™ ),

bioyoghurtflesje van pur natur (volle yoghurt ) 500g,

ย (-> glas voor glasbol of hergebruik)

hoeveelheid voor alle gezinsleden + overschot werd weggezet in een potje

Bio yoghurt

 

klein vers fruit => geen seizoens (behalve de aardbeien) of biologisch fruit ๐Ÿ™ maar bevat meer vitamines dan een potje yoghurt met een minimum percentage aan fruit om bv. aardbeienyoghurt te mogen genoemd worden

sandwichen en brood met beleg

Fruit, sandwichen, brood en beleg, werden in herbruikbare tasjes en doosjes meegebracht, maar niet gehaald met de fiets omdat ik het ontbijt nog op een “deftig uur wou geven.

Mooi weer en een dag die geen hoogdag is => profiteren om lawaaiwerkjes in de tuin te doen ๐Ÿ™‚ Gras maaien en oprit onkruidvrij maken (-> door mijn echtgenoot met behulp van een elektrische onkruidbrander -> verbruik, maar geen pesticiden. Het meest ecologische en minst rugvriendelijke is natuurlijk manueel onkruid verwijderen Er bestaan ook nog onkruidbranders op gas maar dat vind ik minder veilig.

Ik heb me dan “eenย beetje” bezig gehouden met het verhakselen van snoeihout dat al een tijdje lag te wachten om verwerkt te worden. 2 kruiwagens en een uurtje knutselen omdat de machine geblokkeerd was, later was het resultaat de linker foto. De afgeknipte stokken van onze grassen kan ik niet echt meer vermalen, vermits de machine er vermoedelijk door blokkeert. Het hout zelf werd gebruikt op een onkruidvrij gemaakte zone van de tuin.

Collages1De werken zullen morgen vermoedelijk verder gezet worden tenzij het weer of mijn lichaam het niet toelaten.

Hagen snoeien, daarvoor moet ik nog een beetje wachten, want we hebben hoera, … een babymerel in de tuin ๐Ÿ˜€ Hopelijk overleeft hij mijn en de buurkatten …

Eerder poste ik dat naaktslakken gegeten worden door oa spitsmuizen. Dit verklaart waarschijnlijk waarom de katten enkel dagen terug een spitsmuis kunnen vangen hebben. Ik hoop ten zeerste dat dit diertje geen vergif gegeten had …

Share

Laat een reactie achter