Bijen-/insektenhotel

Bezoek in mijn bijenhotel: Gehoornde Metselbij 🙂 Voor wie meer info wenst ivm deze diertjes kan onderstaande link geraadpleegd worden.
Mijn bijenhotel is ook goed voor andere nuttige insekten zoals lieveheersbeestjes (verdelgen bladluizen in grote getale -> ik heb ooit aanschouwd hoe mieren een lieveheersbeestje verjaagden van bij de bladluizen. Mieren zijn namelijk verzot op de zoete afscheiding van bladluizen. Ze “melken” de bladluizen. In ruil voor deze melk, beschermen ze de bladluizen tegen hun natuurlijke vijanden zoals dus het lieveheersbeestje), sluipwesp (eten bladluizen en witte vlieg), …. Dit hotel is jammer genoeg niet geschikt voor vlinders, maar daarvoor heb ik ook een vlinderkastje hangen natuurlijk 😉

Info ivm metselbij

IMG_2564 Bezoek metselbij 1 Bezoek metselbij 2

Share

Laat een reactie achter