Vegetarisch eten

Het leuke aan mensen is dat als ze weten dat je in iets ge├»nteresseerd bent, ze je op allerlei manieren helpen en proberen te inspireren en zo inspireren we elkaar ­čśÇ Gisteren bv. gaf een vriendin mij een artikel ivm afval verminderen. Ideale inspiratie voor een volgende blog. Maar wie eerst komt, eerst maalt. Ik kreeg onlangs een vegetarisch recept van een andere vriendin. Ik kon eigenlijk niet meer wachten om het eens te proberen.

Ik moet zeggen: een echte smaakbom. De kinderen moesten echter wennen aan de verschillende smaken die ze toch niet allemaal kenden : avocado, granaatappel, koriander.

IMG_2605

Ik ben natuurlijk ouder en ken meer smaken. Ik vond het verrukkelijk en ik heb geen vlees gemist. Hieronder vind je het recept.

quinoa met amandel en munt

Waarom is het goed om af en toe vegetarisch te eten? Wel, je eet geen dieren, je vermindert ┬áje ecologische en waterafdruk en een dier minder produceert ook minder CO2. CO2 helpt mee aan de opwarming van de aarde en dus de klimaatverandering. Dit willen we dus ├ęcht wel vermijden.

In elk geval, als jullie ook eens willen proberen, ga dan gerust aan de slag ­čÖé

 

Share

Laat een reactie achter