Afval en verpakking verminderen

Flessenwater heb ik reeds enige tijd vervangen door kraantjeswater die ik filter met behulp van een Brita-fles : De BRITA Waterfilters filteren smaak- en geurverstorende stoffen zoals kalk. Bovendien reduceert het metalen zoals lood en koper die via de leidingen in uw huis in het drinkwater terecht kunnen komen.

De waterfilters breng ik terug naar de plaatselijke natuurwinkel waarna deze gerecycleerd worden.  De weg die het water afgelegd heeft, is kleiner dan bij flessenwater en het smaakt ook lekker.  Ook hierdoor draag ik mijn steentje bij tot de natuur. Ik hoef me niet te verplaatsen en de waterafdruk is ook kleiner (er zijn ook geen flessen die moeten gespoeld worden).

Vandaag naar mijn plaatselijke natuurwinkel geweest met mijn nieuwe tasje 🙂 Mijn grote tas van harde plastiek. Ik weet dat het een plastiek tas is, maar ik kan hem heel veel gebruiken en hij is gemakkelijk afwasbaar, zodat ik er zware boodschappen alsook mijn groentenpakket gemakkelijk in kan meenemen. Verder had ik ook eierdoosjes mee, die er ook hergebruikt worden en dus gevuld met mijn verse bio-eitjes.

Ik heb dan ook eens de afvalproblematiek aangehaald en wat blijkt? Ik kan ook hier mijn belegdoosjes meenemen alsook gebruikte broodzakken om er een vers brood in te doen. 😀

Een vriendin die ook net in de winkel was, heeft dan spontaan een plastiek tasje geweigerd en de spulletjes met de hand meegenomen.

In de blokker, heb ik aan de kassa mijn tasje bovengehaald en de kassierster vroeg spontaan of ze mijn spullen in mijn zakje mocht doen.

Er begint iets te leven en mensen beginnen meer en meer bewust te worden. Dit zijn voor mij positieve vibes die ervoor zorgen dat ik met evenveel enthousiasme blijf verder doen.

Go for it! Elke inspanning die  je doet betekent iets: een beetje minder afval, een beetje meer natuur of een medemens die je aan het denken zet. Denk steeds: iets doen is altijd beter dan niets doen. Wij als consument kunnen echt wel de wereld veranderen: economie draait op vraag en aanbod. Als wij meer kiezen voor producten die beter zijn voor de wereld, zal het aanbod moeten volgen. 

 

Share

Laat een reactie achter