Hopeloos verliefd ;-)

Uitgeput, maar voldaan ben ik in mijn zeteltje geraakt. Vandaag ben ik meer dan ooit hopeloos verliefd geworden … Hoezo? Laat het me even uitleggen.

Vertrokken om 8u met de fiets op het fietsrek naar mijn opleiding natuurgids, die ik in september gestart ben. Vandaag was een bijzondere excursie: combinatie van gidsbeurt (wandelen) met fietsen. Actief van 9u tot 17u met een half uurtje pauze. Hindernissenpiste: over de prikkeldraad, tussen de prikkeldraad, tussen de koeien en plat op de buik onder de prikkeldraad. Gezien de grote variatie in leeftijd van de cursisten, mijn petje af voor een aantal medecursisten.

Maar het was allemaal de moeite meer dan waard! Thema van de excursies: beheer van graslanden en gronden. Een kijkje achter de schermen van wat Natuurpunt en Natuur en Bos doet om zulke prachtige wilde natuur te creëren: natuurlijk bos en graslanden. Een groot grasland vol met boterbloemen was al spectaculair in mijn ogen, maar Echte koekoeksbloem, diverse orchissen, gele iris, … Waauw! Er is hier prachtig werk verricht.

Jammergenoeg had ik mijn fototoestel niet bij. Ik was al genoeg beladen met rugzak op mijn rug. Ik kan jullie dus geen foto’s tonen, maar zoek die planten maar eens op en je zal mij al een beetje beginnen te begrijpen.

En ja, ik ben dus hopeloos verliefd ♥ geworden op die natuur. Daarom ook dat ik mijn deel wil bijdragen om er nog meer voor te zorgen. Gelukkig ben ik binnen enkele maanden natuurgids en kan ik mijn liefde en passie delen met andere mensen.

Share

Laat een reactie achter