Plastic soep

Schrijnend wat ik vandaag gezien heb. Ik was te laat om er een foto van te trekken. Een groep Kauwen (vogelsoort) was ruzie aan het maken voor stukken plastiek die op de grond lagen. Toen er 2 wandelaars met honden voorbijkwamen, Vlogen ze weg. 2 onder hen met plastiek in hun bek. Er wordt zoveel afval zomaar op straat gegooid of soms waait het weg vanop bv een bouwwerf of een firma. Dit moet stoppen. Mensen dienen heropgevoed te worden, zodat ze hun afval in de afvalbakken deponeren of meenemen naar huis. Ik probeer alleszins om waar het kan toch een aantal stukjes afval op te rapen als ik ergens passer. Mensen kijken mij dan soms raar aan, maar als iedereen nog maar 2 stukjes afval zou opruimen, zou der geen afval meer zijn en zou dit niet kunnen terecht komen bij de dieren en de vissen in de zee. In de zee is het echter nog erger gesteld. Daar bevindt zich een echte plasticsoep. Is dit nu wat we willen? 🙁 Ik in ieder geval niet. En ik probeer mijn steentje dus bij te dragen door regelmatig iets op te rapen. Je kan altijd denken dat er mensen voor betaald worden om dit op te rapen of dat diegene die het weggooit het opraapt, maar elke moment dat het er langer ligt, geeft het meer kans om in de beken te waaien of door de vogels of andere dieren meegenomen te worden.

Plastieksoep

Share

Laat een reactie achter