Het is WEEKEEEEEEND :D (Deel 1)

Driiiing. Zaterdag 20 voor 7. De wekker gaat en ik draai me nog even om. 2 snoozen later begint de dag. Snel nog met 1 van mijn dochters om brood wandelen, boterhammen smeren (met bio veggiebeleg), drinkbus vullen met kraantjeswater en alle benodigdheden: determinatiegids, schriftje, stylo, …klaarnemen om naar weer een leuke dag in de natuur te gaan. Nog even opzoeken waar de afspraak is en vertrekken. Bijna aan de eindbestemming aangekomen, merk ik dat ik mijn fototoestel weer vergeten ben 🙁 Ik had het nochtans klaargelegd.

Goed op tijd, blijk ik bij de eersten te zijn. Een medestudent natuurgids heeft voor de gelegenheid een superlekkere cake meegebracht: lavendelcake met appel. Ik had er nog nooit van gehoord en lavendel ook nog nooit geproefd, maar het was super lekker! Het bleek voor mij nog maar eens dat je smaak voor een groot stuk samenhangt met je reukzin. De lavendelsmaak leek mij raar maar waar niet onbekend.

Een halve dag praten over insecten met als nadruk spinnen. Ik had nooit gedacht dat het kon, maar de gids kon volgens mij nog dagen doorgaan. Duidelijk een gepassioneerde specialist in de materie. Bij deze ben ik weer enkele wetenswaardigheden rijker. Voor wat mij betreft zijn spinnen een rare soort.

♥ De voortplantingsdrift van de mannetjes is bij sommigen dermate dat ze hun poten laten uittrekken of zich laten opeten voor de liefde.

♥ Sommige moeders zien hun kinderen zo graag dat ze zich laten opeten door hun kroost

♥ En bij andere soorten is er wel een extreme vorm van broeder of zusterliefde.  De uitdrukking “Je bent om op de eten” Mag je hier wel héél letterlijk nemen 😉

In de namiddag dienden we in groepjes een terrein volledig uit te pluizen en alles te onderzoeken wat er leeft aan planten en dieren. Ongelofelijk hoeveel verschillende soorten er op een paar m² leven. De mooiste soort van deze dag is volgens mij wel de “Azuurwaterjuffer”. Het krioelde er van deze diertjes.

Share

Laat een reactie achter