Het is WEEKEEEEEEND :D (Deel 2)

Thuisgekomen, staan me nog een aantal verrassingen te wachten. Terwijl ik weg was heeft mijn kroost er nog een aantal aardbeiplanten bijgekocht. (De eerste oogst was in goede aarde gevallen ๐Ÿ˜€ )En dan nog van een speciale soort. Blijkbaar eentje met ananassmaak. (Ik hoop maar dat het geen genetisch gemanipuleerde soort is) Ik ben benieuwd.

IMG_2664

Verder lag er ook nieuw “speelgoed” klaar op mijn stoel. Een handzeis en slijpsteen. (Met een gewone zeis heb ik reeds als kind gewerkt. Hoe je het beste met een handzeis moet werken, moet ik nog leren, maar het principe is alvast hetzelfde. Het wetten van de zeis, werd vroeger steeds gedaan door mijn vader, maar vermits die al lang overleden is, zal ik het zelf moeten proberen)Ik was superblij! ๐Ÿ™‚ Deze zullen gebruikt worden voor mijn experiment nl een deel grasland in mijn tuin laten verwilderen, de grond laten verarmen en kijken welke soorten er zullen in beginnen te groeien. Een testje van wat ik geleerd heb over akkerlandbeheer. De volgende jaren zal het duidelijk worden (hoop ik).

IMG_2663Handzeis

Vermits ik om 5 voor 5 thuisgekomen ben en het natuurwinkeltje zijn deuren sluit om half 6, toch maar de auto genomen en snel mijn groentenpakkete gaan halen. Vermits het de eerste dag van de bioweek is, kreeg ik 10% korting en gaf ze mij ook enkele proevertjes mee. ๐Ÿ™‚ En, joepie! De eerste nieuwe bioaardappelen zijn toegekomen in bulk. Mijn zelfgemaakte tasje komt weer van pas.

aardappelen

Deze namiddag heeft 1 van onze katten blijkbaar ook een prooi gevangen. Een merel werd gewond aan de vleugel en de kat werd verwijderd, zodat ze het beestje niet zou kunnen doden. Vroeger had ik iets van: Dat is de natuur. Nu hebben we de merel nog een extra kans te geven door hem naar hetย Opvangcentrum voor vogels en wilde dierenย te brengen. We hopen dat ze hem kunnen helpen. Ze gingen proberen om de vleugel te herstellen en antibiotica te geven. ย We worden op de hoogte gehouden ๐Ÿ˜€

Ongelofelijk hoe mooi een weekend kan zijn en hoe ik ervan kan genieten.

Share

Laat een reactie achter