Bio en eco

Gisteren heb ik op het werk nog een kleine eco-actie gedaan. Ook daar krijg ik reclamedrukwerk dat ik meestal toch niet lees en dat dan welliswaar ontdaan van plastiek (daar heb je het weer) gesorteerd in de juiste afvalcontainer geraakt. Ik heb dus een vriendelijk mailtje gestuurd naar de betreffende instantie om mij geen reclame meer op te sturen via de post. ‘k Ben eens benieuwd of het werkt 🙂
Mijn antwoord op de vraag of bio duur is, was zeker niet voldoende en voor mij de trigger om deze ochtend de post in een permacultuurgroep te plaatsen. Toen ik thuis kwam, kon ik mijn ogen niet geloven! Hoeveel mensen hierop gereageerd hebben. Super gewoon! Sommigen vinden het doenbaar, want ze doen het al, anderen dan weer niet, want ze missen inderdaad nog verschillende producten, … Duidelijk is vooral dat dit de mensen raakt. Dat er veel mensen met een beperkt budget zijn die graag biologisch willen leven, maar niet goed weten hoe het aan te pakken. Als tips worden oa de site van Green Evelien alsook pinterest aanbevolen. Ik in elk geval heb besloten om hier in de toekomst verder onderzoek naar te doen, na mijn plastiekavontuur. Vandaar start-to-eco: ik neem jullie mee op mijn avontuur in het ontdekken in hoe en waarom ik start-to-eco met vallen en opstaan, met proberen, leren en fouten maken. Maar ik ben duidelijk niet alleen. Er leeft heel wat in de wereld om ons heen en samen maken we er een wondere wereld van waar we nog lang van kunnen genieten … 😀

Share

Laat een reactie achter