Een beetje vanalles … en nog wat.

Zoals ik eerder gezegd heb, heb ik onlangs een gedeelte ligusterhaag afgedaan. Het gedeelte dat je links op de foto ziet. Ik laat mijn liguster in bloei komen, omdat dat goed is voor de bijtjes, ik het mooi vindt en het lekker ruikt. Eens gesnoeid mogen de takken met bloempjes eraan in een vaas. Een leuk, mooi en gratis boeketje in huis. Het snoeisel zal dan weer verwerkt moeten worden tot compost. Zoals je ook kan zien staat mijn lavendel en de petunia’s (in mijn bloembakken) in bloei en ook die worden frequent bezocht door de bijen. Maar lavendel is ook enorm geliefd door vlinders en dan voornamelijk door de witjes (klein en groot koolwitje) Verder staat nu mijn eerste vlinderstruik (Buddleja Davidii) in bloei en stilaan zie je meer en meer vlinders (mijn lievelingsdieren) in mijn tuin 🙂

Mijn fietstocht deze ochtend naar het werk was weer een ervaring. De beken zijn al een beetje meer gevuld, maar toch nog véééél te weinig. Plots vlogen er 2 blauwe reigers op, ze waren geschrokken van mij 🙂. Enkele km verder vlogen de kokmeeuwen over. Bij het naar huis fietsen zag ik iets bewegen in de beek -> een kleine rat. Fietsen is altijd een beetje beleven en steeds weer anders.

Op tijd thuisgekomen, kon ik een deel van mijn gesorteerde spulletjes oppikken om deze af te zetten in de kringloopwinkel. Het ideale moment ook om eens een kijkje binnenin te nemen. En ik moet toegeven. Het was de moeite zeker waard. En ongelofelijk wat je allemaal kan kopen voor weinig geld: borden, glazen, bestek, bloempotjes, kasten, bedden, tafels, stoelen, zetels, lampen, poppenwiegjes, knuffels, boeken, kleren, knuffels, speelgoed, …Maar vermits ik aan het opruimen ben, is het natuurlijk niet het moment om er nog iets bij te kopen. Maar wat mij betreft zeker een aanrader.

Thuis had mijn dochter lekkere havermoutkoekjes gebakken. Benodigdheden ei, smeerboter, … en inderdaad havermout. Superlekker. De havermout en het eitje waren biologisch de boter niet en zat ook in een botervlootje (plastiek 🙁 ). (De overige ingrediënten waren ook niet biologisch. -> daarvoor moet ik nog op zoek). Maar een lekker alternatief voor verpakte koekjes met een massa aan plastiek errond.
Het botervlootje kan als het leeg is, natuurlijk nog een leuke bestemming krijgen 😀

Slaap wel en tot start-to-eco

havermoutkoekjes

Share

Laat een reactie achter