Een dag als vandaag …

Mooi weer, zaterdag, geen geplande activiteiten, … en dus ook geen uitvluchten om de boodschappen deze ochtend niet met de fiets te doen. En dus moest ik zorgen voor voldoende zakjes om mijn groentenpakket en andere spulletjes te gaan halen. Een goede voorbereiding is alles en dus ging mijn eierdoosje en mijn doosje met lege britaverpakkingen ook mee (jaja deze kunnen ook gerecycleerd worden en worden teruggenomen in de plaatselijke natuurwinkel. Met enig georganiseer kon alles in mijn draagtassen. Mijn handtas hield ik over mijn schouder. In bijlage kan je zien wat er in mijn groentenpakket zat. Een beetje weinig zeg je? Ik neem jullie mee deze week zodat jullie kunnen zien wat ik er van maak. En ja, vandaag had ik look nodig in mijn recept, maar dat had ik reeds een tijdje thuis liggen. Ik heb dan zelf ook nog bananen gekocht waarvan er 3 zo snel opwaren dat ik geen kans meer kreeg om ze te fotograferen πŸ™‚. 1 plastiek verpakking voor de muesli. Dit is voorlopig mijn biologische aankoop voor deze week. Na alles af te zetten thuis, waren mijn tassen weer leeg en kon ik een voorraad broden gaan kopen bij mijn favoriete bakker 5 km verderop gelegen. Neen, het is geen biobakker. Biobrood daar ben ik nog niet zo aan gewend en ook niet echt in thuis. Wordt dus vervolgd … πŸ™‚

In de namiddag ging ik naar de slager.-> Met de auto (na zo’n 20km gefietst te hebben, vond ik het toch al voldoende) Maar ik had mijn bakjes mee. Al het beleg en het vlees konden erin. Ik heb het mij eens gemakkelijk gemaakt en ook enkele salades gekocht voor bij de barbecue. Dit evenwel ten koste van mijn portemonee en 2 doosjes plastieken verpakking. πŸ™

Een warme zonnige dag met bloeiende nectarplanten zorgde voor een aantal welkome bezoekers die ik graag aan jullie voorstel. Op de foto’s vinden jullie Atalanta en Bruin Zandoogje. Vlinders die ons ook nog bezocht hebben maar een beetje cameraschuw waren πŸ˜‰Β , zijn Citroenvlinder, Dagpauwoog en een Witje dat zo snel fladderde dat ik niet kon zien welk het juist was.

De eerste verwerking van het groentepakket kwam er vanavond tijdens een lekkere zomerbarbecue. De verwerking van de courgettes gebeurde volgens onderstaand recept,Β maar dan zonder de dressing. Simpel maar erg lekker πŸ˜€

Slaap lekker en geniet morgen weer van een nieuwe dag!

Courgette op de barbecue

Groentenpakket

atalanta Bruin zandoogje Fiets met boodschappen Inkopen

Share

Laat een reactie achter