Mjammie veggie

Dit heerlijk vegetarisch receptje van een toffe dame werd ooit door mijn kinderen geproefd en superlekker gevonden. Vanuit mijn geheugen heb ik mijn uiterste best gedaan om het gerechtje te maken met een kleine variatie (vermoedelijk).
Het gaat hier om een gerecht met seitan. Seitan is een vleesvervanger die wordt vervaardigd uit tarwe-en soms speltgluten. (Dit receptje is dus niet voor mensen die glutenvrij moeten eten). Gluten zijn eiwitten die worden aangetroffen in sommige granen.

Wat heb ik gebruikt voor 4 personen?
2 eieren
1 pakje seitan
1 groot pak mozarella (niet bio) -> maar kan ook bio
3 tomaten
peper, zout, kerrie, paprika
Quinoa
4 basilicumblaadjes
olijfolie

Hoe heb ik dit gemaakt?

Kook de quinoa in het dubbele volume water als de hoeveelheid quinoa die je in de kom gedaan hebt. Het is de bedoeling dat het water volledig wordt opgenomen door de quinoa
Snij de seitan in plakjes van +/- 1 cm.
Klop de 2 eieren in een diep bord
Wentel de schijfjes seitan door de eieren en bak ze aan beide zijden in een pan. Kruidt met peper, zout, kerrie en paprika
Snij de tomaten en de mozzarela in schijfjes van 1 cm
Begin nu met 1 schijfje seitan, leg daarop 1 schijfje mozzarela, Dan 1 schijfje tomaat en vervolgens weer een schijfje seitan zodat je een soort veggieburger krijgt. Werk af met een basilicumblaadje.
De overschot van het geklopte ei bakje in een beetje olijfolie in een pan.
En kan dan ook over de borden verdeeld worden samen met de quinoa.
De rest van de schijfjes tomaat, seitan en quinoa kan altijd nog bijgeschept worden op de borden, maar onderstaande foto is vooral voor de presentatie.

En ja hoor. Het werd door heel het gezin gesmaakt grin-emoticon

Als broodbeleg ’s avonds nam ik een banaan in schijfjes met een beetje honing. Veel natuurlijke suikers, maar toch gezond. Wie meer hierover wenst te weten kan doorklikken op deze links.

Vegetarisch met seitan

Share

Laat een reactie achter