Natuurkwis

Mijn eerste natuurkwis is een feit. ‘k Heb al dikwijls meegedaan aan algemene kwissen met mijn collega’s, maar deze keer was het een kwis georganiseerd door natuurpunt. De gelegenheid om met mijn collega’s gidsen deel te nemen. De ecologische, klimaatgerelateerde vragen lukten (hoe zou dat komen? πŸ˜‰Β ) maar hoe meer gespecialiseerd het werd, hoe moeilijker. Niet te verwonderen dat natuurgidsen met reeds jarenlange ervaring deze kwis gewonnen hebben.
Ik heb ook hartelijk moeten lachen met de uitleg van natuurleken over bepaalde planten en dieren. Aan de hand van hun uitleg, dienden wij dan te weten over wel dier of welke plant het ging. Hilarisch gewoon! πŸ™‚Β In elk geval zal het volgende jaar beter moeten zijn, want de prijzen bevatten heel wat meer natuurinformatie. (zie foto) En deze informatie kan ik ook gebruiken tijdens 1 van mijn volgende gidsbeurten πŸ™‚
Ik ben blij dat ik een aantal van mijn natuurvrienden opnieuw gezien heb. Sommigen onder hen zijn vandaag in Oostende om op te komen voor een beter klimaat. Ik kan er jammergenoeg niet bij zijn door omstandigheden, maar ik hoop dat alles goed verloopt en dat hun bijdrage toch wel enig effect heeft!

natuurkwis

Share

Laat een reactie achter