Gek idee of kleine stap naar de ideale wereld?

Uit mijn gesprekken met vele handelaars over plastiek zakjes, blijkt dat ze allemaal best afwillen van de plastieken zakjes, maar dat ze natuurlijk de mensen niet kunnen verplichten om hun eigen zakjes mee te brengen. En dat klopt inderdaad wel. Mensen zouden het niet waarderen dat er extra geld zou gevraagd worden (alhoewel het in de grootwarenhuizen jaren geleden tot een spectaculaire daling van het aantal plastieken zakjes geleid heeft) door de kleine zelfstandige. Een positieve stimulatie daarentegen bv. een stempel op een kaart zetten per keer dat iemand zijn eigen tas meebrengt en bij een volle kaart een korting geven, is misschien wel een mogelijkheid om mensen gewoon te maken om hun eigen tas mee te brengen?
’t Is maar een idee en misschien kan of mag dit niet om 1 of andere reden. Mijn ervaring leert dat er geen enkel idee te gek is en dat sommige ideeën kunnen leiden naar andere en zo uiteindelijk naar een oplossing. Dus, wie weet geeft dit idee iemand inspiratie … ? 🙂

Share

Laat een reactie achter