Stel …

Als ik zie dat zondag alleen al in België 10 000 mensen op straat kwamen om ervoor te zorgen dat er iets aan het klimaat zou gebeuren. En ik ervan uitga dat dit ongeveer 10% is van de mensen die wilden en konden te komen. Dan zouden er zondag 100 000 mensen geweest zijn. Als ik ervan uitga dat er nog eens 2 keer zoveel mensen beginnen te beseffen dat het dringend tijd is om onze levensstijl te veranderen. Dan zijn er zo’n 200 000 Belgen die een stap in de goede richting wilen zetten. En ga ik er nog eens vanuit dat dit vergelijkbaar is bij onze noorderburen, dan zijn er al 400 000 mensen op weg om de wereld te verbeteren. Als elk van hen 10 vrienden kan overtuigen om 1 stap te ondernemen, dan zijn er al 4 miljoen Nederlanders en Belgen die iets ondernemen. 4 miljoen mensen op een populatie van +/- 20 miljoen inwoners is 20 % . Dat is volgens mij meer dan voldoende om ook de rest te doen volgen. Dus … waar wachten we nog op? 😉 Klinkt het een beetje naïef? Misschien wel, maar wereldwijd zijn er permacultuurgroepen, transitiontowns en duizend en 1 mensen die prachtige initiatieven opzetten. Dus ook zij geloven er in 🙂

Share

Laat een reactie achter