Een andere kerst …

Inspiratie voor een blog krijg je van overal en iedereen. Zo gaf mij iemand een boekje van provamel. En daar stond zeker toepasselijke informatie in alsook inspiratie voor deze fijne kerstdagen.

Kern van de zaak was: gooi je kerstgewoontes om, plant een duurzaam bos.

Ik citeer “ Elk jaar worden er wereldwijd 85 miljoen bomen gekapt om kantoren, winkels, straten en huiskamers te decoreren voor kerst. Door een nieuwe, natuurvriendelijke kersttraditie te starten, kan iedereen helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Maak zelf een leuke, originele en duurzame boom.  Post een foto van jouw ecologische kerstboom op Instagram met #provamelxmas en deel jouw kerstwensen met de wereld. Voor elke gedeelde zelfgemaakte boom en elke “like” op je foto plant Provamel een boom in Burkina Faso. 🙂

Het gaat hier over een groen project waarbij in Burkina Faso bomen worden aangeplant om de uitbreiding van de woestijn tegen te gaan. Het heet “The Great Green Wall” een 15 km breed en 7100 km lang bos van de Oostkust tot de Westkust van Afrika om de Sahara te stoppen.”

Dus ja, ik zal dan maar een profiel aanmaken op instagram en eens proberen om mijn eigen eco-kerstboom te maken. Hierdoor zal ik 2 bomen geschonken hebben aan de natuur 🙂 Wie doet mee?

Share

Laat een reactie achter