Eindelijk …

Na lang op mijn verlanglijstje te staan, is het er eindelijk van gekomen … mijn eerste bezoek aan een verpakkingsvrije winkel 🙂 Aangekomen aan de winkel met de wagen was er reeds mijn eerste probleem nl. parkeerplaats vinden. Ondanks het feit dat het wel een drukke zaterdag was en de ondergrondse parking volzet was, lukte het me toch nog behoorlijk vlot om een parkeerplaats te vinden, wel tamelijk ver van de winkel om er met een box naartoe te gaan. Gelukkig had ik ook mijn herbruikbare tas mee (mijn redder in vele nood 😉 ) Dus met enkel lege potjes minder ging ik op stap naar de winkel -> Gelukkig tropisch 😉 en droog winterweer zodat mijn tas niet nat werd. In het water lag een binnenschip gevuld met planten (het was met enkel niet duidelijk of het eetbare planten waren of gewone) Leuk om in de stad ook planten te zien 🙂 De eerste keer gaan winkelen in een verpakkingsvrije winkel is al een avontuur op zich: wat kan je er kopen en hoe werkt het? Wat kan je er kopen … verschillende soorten droge voeding, wijnen, olie, kaas, groenten, herbruikbaar maandverband, herbuikbare koffiekop, herbruikbare tassen, kruiden in bulk … En hoe werken de “potjes” nu? Als je er geen meehebt, geen probleem, want dan kan je er alsnog kopen. In het andere geval dien je eerst je potje te wegen en een sticker te kleven met het juiste gewicht erop en dan maar vullen … 🙂 Superleuk dus 🙂 Best voor herhaling vatbaar. Het resultaat van mijn bezoek kan je zien op mijn foto.inkopen

Share

Laat een reactie achter