Hoe microbeads herkennen of weten in welke producten dit zit?

Nog even duidelijk maken wat juist microbeads of microplastiek is. Microbeads komen in de zee als gevolg van het afbreken van plastiek uit de zee, maar ook door het gebruik van vele schoonheidsproducten. Ze kunnen niet tegengehouden worden door waterzuiveringsinstallaties. De microscopisch kleine plastiekdeeltjes worden opgegeten door het plankton (eten van veel schaal- en schelpdieren en ook vissen). Door zeedieren te eten komt het dus ook bij de mens terecht en ja, inderdaad, plastiek is giftig. Dus vis is gezond? In zekere zin wel, maar er is nog veel werk te verrichten om alle troep uit de zeeën, beken en omgeving te halen.

Tja, ik heb geen smartphone, dus kan ik de app niet gebruiken, maar er bestaat dus een app waardoor je bij elk product kan bekijken of er minuscule plastiekkorreltjes inzitten. Maar op onderstaande site kan je sowieso ook bekijken welke producenten nog steeds microbeads in hun producten verwerken alsook welke bereidt zijn om in de toekomst deze microplastiekkorrels te verwijderen. Ook als je verdere informatie wenst kan je alvast heel veel hierover vinden.

Downloaden app om producten met microbeads te herkennen en meer info

Share

Laat een reactie achter