Alles op zijn tijd

We zijn niet van het type alles moet snel op en top zijn, maar hebben soms enige tijd nodig om een goede oplossing en tijd te vinden alsook om het nodige geld te sparen om bepaalde werken in huis te kunnen uitvoeren. Kleuren kiezen voor het gezellige kleinste kamertje is zo een van die dingen. Ooit al een aantal testkleuren gezet, maar nog steeds niet het gewenste kleur gevonden. Onlangs was er dan weer wat energie om een bezoek te brengen aan een verfwinkel. En ja, op zoek naar ecologische verf: beter voor het milieu en voor het opgebruiken van mijn ecocheques. Komt er zo iemand van de winkel om mij te helpen. “Ja, mevrouw. Vroeger was hier een ecologische leverancier, maar die is failliet gegaan. Alle verven zijn ondertussen al veel ecologischer geworden want we maken onze aardbol kapot. Maar het verschil tussen deze verf en de ecologische verf is dat als er in de ene 97% “vuiligheid” zit het ecologisch wordt genoemd en dat de andere verf 98% “vuiligheid” bevat en dus niet ecologisch wordt genoemd.” Dit is nu niet bepaald de uitleg die je moet geven aan mij. Dus eerst nog een beetje verder gekeken om daarna onze biezen te nemen en naar de volgende verfwinkel te gaan en daar enkele staaltjes te kopen. En neen, het was nog niet de juiste kleur. Toch bleef ik met de vraag rondlopen of die ene firma echt wel failliet was. Dus ging ik op zoek naar natuurlijke verven en wat blijkt. Er zijn best nog wel wat firma’s die natuurverven verdelen. Meer zelfs er zijn zelfs nog behoorlijk wat duurzame alternatieven voor parketvloeren nl bamboevloeren, .. alsook isolatiematerialen en verbouwingsmaterialen.
En sommige brengen de bestelde verf zelfs met de fiets aan huis! Super toch.
Reden te meer voor start-to-eco om dit binnenkort verder uit te pluizen! Eigenlijk ben ik ergens wel blij dat de kleuren nog niet goed waren, want anders had ik dit niet ontdekt. De leveranciers van deze verven zal ik op mijn website vermelden bij de interessante links.

Share

Laat een reactie achter